رسته‌ها
نخبه های جامعه کش
امتیاز دهید
5 / 0
با 0 رای
نویسنده:
کوروش مختاری
امتیاز دهید
5 / 0
با 0 رای
انسانها بنا به شرایط محیطی و نیازهای طبیعی، فرهنگ و سنن ایجاد می کنند و دست به اختراع و اکتشاف می زنند. در جوامع خشن صحراهای عربستان که جنگ برای بقا و سیر کردن شکم حاکم بود، حکم چَشم در برابر چَشم، می توانست جلوی خونریزی های بیشتر را بگیرد و در سرمای کشنده سیبری، در کنار هم بودن ها می توانست از جانشان در برابر خرس های گرسنه محافظت کند. همچنان که هموطنان جنوبی، شناگران و غواصان ماهری بوده و هستند، اما در کوه نوردی و تحمل برف و سرما، قطعا به بختیاری ها و لرهای زاگرس نشین نمی رسند.
هوش و درایت در بین همه اقوام و قبایل، تا حدودی یکسان است و اگر شرایط محیطی و آموزشی یکسانی برای همه فراهم شود، تفاوت ها به حداقل خواهد رسید. روزگاری سیاهان و رنگین پوستان را پست ترین اقوام میخواندند و منکر هوش و درایت شان بودند! اما امروز دانشمندان، هنرمندان، ورزشکاران و نخبگان زیادی سیاه پوست و رنگین پوست هستند و امروزه ثابت شده که رنگ پوست و نژاد، هیچ مزیت و یا محدودیتی برای انسانها ایجاد نمی کند.
و لذا نه ایرانیان را نژاد برتر می دانیم و نه احیاناً بی تمدن ترین و بی لیاقت ترین آنها! ایرانیان نیز بسان همه مردم جهان، از هوش، دانش و شعور کافی بهره مند بوده و هستند و تفاوت های فرهنگی و یا سطح تکنولوژی ملتها با یکدیگر را، باید در تفاوت تاریخ و شرایط جغرافیایی و اقلیمی آنها جستجو کرد.
بهانه نوشتن این کتاب، انتشار ده ها کتاب و مقاله در راستای اثبات بی کفایتی و بی لیاقتی های ایرانیان است که برخی از سطور این نوشته های ضد ایرانی، بارها و بارها در فضای مجازی دست به دست شده و کماکان می شود. حتما از این دست نوشته ها، که کمی مودبانه تر آن را می توان در کتاب های، جامعه شناسی نخبه کشی (رضا قلی)، خلقیات ما ایرانیان (محمد علی جمالزاده)، جامعه شناسی خودمانی (حسن نراقی) و ... یافت، برای شما هم ارسال شده است!
این کتاب کنکاشی است مستند، درباره تاریخ و خلقیات ما ایرانیان، تا ببینیم به ادعای این نخبگان جامعه ستیز، بی کفایت ترین و بی لیاقت ترین مردم تاریخ هستیم یا نه؟ آیا باید به تاریخ و گذشته خود افتخار کنیم و یا خط بطلانی به کل گذشته خود بکشیم؟
آیا شکست اجداد ما در برابر اعراب و مغول از بی لیاقتی ذاتی ما نشات می گیرد یا عوامل دیگری هم دخیل بوده است؟ و پاسخ به صدها اتهام ریز و درشتی که در دهها کتاب گوناگون به ایرانیان زده اند.
عمده مستندات و دلایل مطرح شده در کتابهایی با موضوع خلقیات ایرانیان، همانند "جامعه نخبه کشی" ، " جامعه شناسی خودمانی" و ... از چهار بخش زیر استنتاج شده است:
۱. سفرنامه ها و نوشته های خارجی ها درباره ایرانیان
۲. عملکرد شاهان قاجار و به ویژه موضوع تراژدیک قتل امیر کبیر و قائم مقام فراهانی
۳. مقایسه پیشرفت صنعتی اروپا و ایران
۴. و شکست ایران در برابر اعراب و مغول ها
از آنجایی که پرداختن به هر یک از موضوعات فوق، به تنهایی موضوع پژهشی جداگانه می طلبد و می توان کتاب جداگانه ای برای هر یک از موضوعات نوشت، در این کتاب به طور خلاصه و در حد پاسخ به اتهامات و ابهامات ایجاد شده، به این موضوع ها اشاره می شود.
به طور خلاصه این کتاب جوابیه ایست به کتاب های کثرالانتشار "جامعه نخبه کشی" "جامعه شناسی خودمانی" و "خلقیات ما ایرانیان ".
بیشتر
اطلاعات نسخه الکترونیکی
فرمت:
PDF
تعداد صفحات:
257
آپلود شده توسط:
korosh_mokhtari
korosh_mokhtari
1405/07/18

کتاب‌های مشابه

صیاد سایه ها
صیاد سایه ها
3.3 امتیاز
از 6 رای
در راه سیاست
در راه سیاست
4.6 امتیاز
از 85 رای
خلاصه کتاب پوپولیسم
خلاصه کتاب پوپولیسم
5 امتیاز
از 1 رای
آثار و مقالات دکتر تقی ارانی
آثار و مقالات دکتر تقی ارانی
4.4 امتیاز
از 58 رای
برای درج دیدگاه لطفاً به حساب کاربری خود وارد شوید.

دیدگاه‌های کتاب الکترونیکی نخبه های جامعه کش

تعداد دیدگاه‌ها:
0
دیدگاهی درج نشده؛ شما نخستین نگارنده باشید.

دانلود رایگان

اگر عضو نیستید در کمتر از یک دقیقه عضو شوید و کتاب اول خود را رایگان مطالعه کنید.

با خرید اشتراک می‌توانید فایل PDF کتاب‌ها را نیز دانلود کنید.

ورود / ثبت‌نام
نخبه های جامعه کش
عضو نیستید؟
ثبت نام در کتابناک