رسته‌ها
شب هول
امتیاز دهید
5 / 4.5
با 89 رای
نویسنده:
هرمز شهدادی
امتیاز دهید
5 / 4.5
با 89 رای
هرمز شهدادی را باید از رمان زیبا و جاه طلبانه و تحسین برانگیز شب هول شناخت. رمانی که به خاطر شرایط اولیه انقلاب نتوانست خوب شناخته شود. این اثر برای اولین و آخرین بار بار در بهار سال ۱۳۵۷ توسط انتشارات زمان در ایران چاپ شد. این رمان یادآور وقایع تاریخی و اجتماعی ایران است که راوی در فاصله یک شب تا صبح آن را بازگو می‌کند و با قراردادن بخشی از تاریخ روشنفکری ایران بر زمینه‌ای داستانی، به ارزیابی نقش روشنفکران در دوره‌های مختلف تاریخ معاصر پرداخت.
در داستان شب هول، دو شخصیت وجود دارد: یکی از آنها فرهیخته، روشنفکر و استاد دانشگاه و دیگری لمپن به تمام معنا یا نمک به حرام است. پیشینه این دو در رمان به یک جا ختم می‌شود. خاستگاه و ریشه‌های آنها یکی است. در این مفهوم به گمان نویسنده، روشنفکری ایران در گنداب (در همان لمپنیسم، اما در پشت نقاب فرهیختگی) ریشه دارد. استاد دانشگاه، فردی ترسو، محتاط و محافظه‌کار است. خشم او متوجه درون است. یعنی افسرده و خودآزار (مازوخیست) است. برخلاف او، خشم فرد دیگری که مامور ساواک است، متوجه بیرون است. یعنی برون‌گرا و آزارکام (سادیست) است.
به نظر نویسنده، انقلاب مسیر خشم را از درون به بیرون تغییر می‌دهد و آدم‌های توسری خورده، مغبون و محروم ناگهان بر ترس خود چیره می‌شوند و به آتش خشم خود، تَر و خشک را می‌سوزاندند.
بیشتر
اطلاعات نسخه الکترونیکی
فرمت:
PDF
تعداد صفحات:
282
آپلود شده توسط:
amirezati
amirezati
1390/07/15

کتاب‌های مشابه

آندریا جعفر کاپالدی
آندریا جعفر کاپالدی
4.3 امتیاز
از 7 رای
توپ
توپ
4.3 امتیاز
از 51 رای
رابعه - جلد ۲
رابعه - جلد ۲
4.3 امتیاز
از 28 رای
رابعه - جلد ۳
رابعه - جلد ۳
4.3 امتیاز
از 27 رای
رابعه - جلد ۱
رابعه - جلد ۱
4.3 امتیاز
از 35 رای
بحر طویل های هدهد میرزا
بحر طویل های هدهد میرزا
4.6 امتیاز
از 63 رای
برای درج دیدگاه لطفاً به حساب کاربری خود وارد شوید.

دیدگاه‌های کتاب الکترونیکی شب هول

تعداد دیدگاه‌ها:
7
تحلیلی از زمان و روایت در رمان:
ensani.ir/file/download/article/20150422124114-9981-72.pdf
"شب هول" با وجود این که فقط یک بار در سال ۱۳۵۷ منتشر شد و دیگر فرصت چاپ پیدا نکرد و تا پیش از فراگیری اینترنت دسترسی به آن دشوار بود، رمانی مهم و شاخص در ادبیات معاصر ایرانی بود.
بسیاری، وقایع و شلوغی‌های انقلاب و تغییر یکباره نظام سیاسی و فضای فرهنگی کشور را مانع شکوفایی این رمان دانسته‌اند.
"به نظر نویسنده، انقلاب مسیر خشم را از درون به بیرون تغییر می‌دهد و آدم‌های توسری خورده، مغبون و محروم ناگهان بر ترس خود چیره می‌شوند و به آتش خشم خود، تَر و خشک را می‌سوزاندند."
عالی ;-)
در دوردست...
در دوردست، آتشی اما نه دودناک
در ساحلِ شکفته‌یِ دریایِ سردِ شب
پُرشعله می‌فروزد.
آیا چه اتفاق؟
کاخی ست سربلند که می‌سوزد؟
یا خرمنی ــ که مانده ز کینه
در آتشِ نفاق‌ــ؟
هیچ اتفاق نیست!
در دوردست، آتشی اما نه دودناک
در ساحلِ شکفته‌یِ شب شعله‌می‌زند؛
وین‌جا، کنارِ ما، شبِ هول است
در کارِ خویش گرم
وز قصه باخبر.
او را لجاجتی ست که، با هر چه پیشِ دست،
رویِ سیاه را
سازد سیاه‌تر.
آری! در این کنار
هیچ اتفاق نیست:
در دوردست آتشی اما نه دودناک،
وین جای دودی از اثر یک چراغ نیست
1338
احمد شاملو _ باغ آینه
از کتابهایی است که جریان روشنفکری در ایران را بخوبی توصیف کرده است که متاسفانه به علت همزمانی چاپ ان با انقلاب اسلامی چندان شناخته شده نبود و بعد از انقلاب نیز بعضی مطالب موجود در کتاب اجازه انتشار نیافت
ممنون از شما ، این جور کتاب ها خیلی سخت گیر میاد
ممنون از اینکه این کتاب رو گذاشتین
اتفاقا دنبال یه رمان خوب میگشتم که بخونم
باز هم ممنون

دانلود رایگان

اگر عضو نیستید در کمتر از یک دقیقه عضو شوید و کتاب اول خود را رایگان مطالعه کنید.

با خرید اشتراک می‌توانید فایل PDF کتاب‌ها را نیز دانلود کنید.

ورود / ثبت‌نام
PDF
7 مگابایت
شب هول
عضو نیستید؟
ثبت نام در کتابناک